Isolatie Almere

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Almere? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als bijv. isolatie van de schuur en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Almere. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van muren en isolatieplan. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-almere-1301

 • Minder energielasten
 • Bescherm tegen vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1301
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3440 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€95,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk je de meest toegepaste acties om jullie woning in Almere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Almere is interessant (vanaf ongeveer € 710 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Almere kost doorgaans €5400. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het rendement is al snel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13200. Dit levert op ongeveer €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog een aantal populaire alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Almere (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Woning Almere isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Almere. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€725
(€4550)
€1000
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€275
(€2050)
€345
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1675)
€720
(€2775)
€850
(€3625)
HR++ glas€245
(€2500)
€310
(€3125)
€415
(€4950)
isolatie almere 1301

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Almere?

Waarom mijn woning in Almere isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Almere

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n een kwart van de kosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Almere een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.almere.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Almere
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Almere. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Almere wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Almere voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Almere. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen