Isolatie Hulten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hulten? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je diverse informatie over isolatie Hulten. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtstrips of tochtbanden en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hulten-5125

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5125
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest toegepaste stappen om je woning in Hulten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hulten kan zeer goedkoop (ongeveer € 780 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €295 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hulten kost je zo’n €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1070. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12300. Hiermee bespaar je grofweg €980 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog een aantal rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hulten (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Hulten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hulten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4200)
€875
(€6400)
€1140
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€215
(€1750)
€360
(€2900)
Spouwmuur€245
(€925)
€440
(€2025)
€850
(€3400)
HR++ glas€195
(€2475)
€290
(€3900)
€440
(€5300)
isolatie hulten 5125

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Hulten?

Waarom mijn woning in Hulten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en dat levert gemiddeld op €220, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gilze en Rijen

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Hulten een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gilzerijen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gilze en Rijen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hulten. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Hulten wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hulten voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hulten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen