Isolatie Molenschot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Molenschot? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld dubbel glas of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Molenschot. We zoomen in op items als isolatie van de schuur en cellulose isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-molenschot-5124

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Goed bezig voor het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5124
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire methodes om een woning in Molenschot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Molenschot is voordeling (gemiddeld zo’n € 920 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per 12 maanden (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1650 en het bespaart circa €225 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Molenschot kost om en nabij de €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13000. De winst is om en nabij €770 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verschillende alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Molenschot (maart 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Molenschot isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. Dat komt neer op €1075 per 12 maanden. Hierna komen we met de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Molenschot. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4250)
€605
(€5950)
€1100
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€210
(€2100)
€330
(€3200)
Spouwmuur€215
(€900)
€570
(€2450)
€930
(€3475)
HR++ glas€250
(€2275)
€290
(€3275)
€410
(€5075)
isolatie molenschot 5124

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Molenschot?

Waarom mijn woning in Molenschot isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425 en besparen tot €240 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website tref je praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gilze en Rijen

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Molenschot extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gilzerijen.nl voor opties in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Gilze en Rijen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Molenschot. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Molenschot wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Molenschot voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Molenschot. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen