Isolatie Dongen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dongen? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel als isolatie van buitenmuren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Dongen. Dit kan gaan om thema’s als deuren isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-dongen-5101

 • Lagere energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5101
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de interessantste werkzaamheden om een woning in Dongen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dongen kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 980 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1725 en het rendement ligt op zo’n €200, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dongen kost +/- €5600. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13000. De winst is grofweg €770 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende populaire oplossingen. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Dongen (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een bewuste toekomst? Woning Dongen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Dongen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€865
(€7000)
€1200
(€8200)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€275
(€2300)
€390
(€3150)
Spouwmuur€295
(€1725)
€540
(€2075)
€895
(€3425)
HR++ glas€225
(€1875)
€270
(€3550)
€380
(€5300)
isolatie dongen 5101

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Dongen?

Waarom mijn woning in Dongen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dongen

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Dongen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongen.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dongen. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Dongen wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dongen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Dongen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezonde leefomgeving en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen