Isolatie Rijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rijen? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Rijen. We zoomen in op topics als radiatorisolatie en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-rijen-5121

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Temperatuur in eigen hand
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Rijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijen kan erg voordelig (al vanaf € 800 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, dekens, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rijen kost om en nabij de €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11100. Hiermee bespaar je grofweg €840, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we meerdere populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Rijen (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een bewuste gemeenschap? Woning Rijen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. Dat is dus al gauw €1025 per 12 maanden. Op deze website vind je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Rijen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€745
(€4950)
€1060
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€180
(€1700)
€315
(€2700)
Spouwmuur€265
(€1025)
€680
(€2250)
€920
(€3525)
HR++ glas€220
(€2650)
€305
(€4300)
€420
(€5150)
isolatie rijen 5121

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Rijen?

Waarom mijn woning in Rijen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, waarbij u een besparing realiseert van €205 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Formido, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gilze en Rijen

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Rijen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gilzerijen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gilze en Rijen
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Rijen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Rijen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rijen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Rijen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen