Isolatie Oisterwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oisterwijk? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen als bodemisolatie en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Oisterwijk. We staan stil bij onderwerpen als de zolder isoleren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oisterwijk-5061

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5061
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de meest interessante acties om jouw woning in Oisterwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oisterwijk is goedkoop (vanaf € 970 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oisterwijk kost gemiddeld €5050. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je om en nabij €960, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verschillende populaire opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oisterwijk (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste maatschappij? Woning Oisterwijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oisterwijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€635
(€6400)
€1040
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€285
(€1700)
€365
(€3450)
Spouwmuur€215
(€1475)
€550
(€1975)
€825
(€3350)
HR++ glas€220
(€2950)
€340
(€3700)
€405
(€4525)
isolatie oisterwijk 5061

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oisterwijk?

Waarom mijn woning in Oisterwijk isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oisterwijk

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Oisterwijk een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oisterwijk.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oisterwijk
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oisterwijk. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Oisterwijk wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oisterwijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Oisterwijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen