Isolatie Hilvarenbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hilvarenbeek? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties als muren isoleren en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over isolatie Hilvarenbeek. Bijvoorbeeld topics als vliering isoleren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hilvarenbeek-5081

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Ook akoestische isolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind jij de interessantste toepassingen om je woning in Hilvarenbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hilvarenbeek is voordeling (vanaf zo’n € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €225 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €200 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hilvarenbeek kost gemiddeld €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Je profiteert van ongeveer €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog enkele rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hilvarenbeek (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Woning Hilvarenbeek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. Dat komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hilvarenbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€725
(€6550)
€950
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€240
(€1950)
€380
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1700)
€570
(€2600)
€855
(€3000)
HR++ glas€230
(€1975)
€270
(€3050)
€405
(€5375)
isolatie hilvarenbeek 5081

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Hilvarenbeek?

Waarom mijn woning in Hilvarenbeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat levert gemiddeld op €325 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hilvarenbeek

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Hilvarenbeek extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hilvarenbeek.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hilvarenbeek
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Hilvarenbeek. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Hilvarenbeek wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Hilvarenbeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Hilvarenbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen