Isolatie Haaren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Haaren? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de gevel isoleren en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Haaren. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en schijntocht. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-haaren-5076

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5076
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Haaren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Haaren is goedkoop (vanaf ongeveer € 710 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €285 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Haaren kost gemiddeld €4500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. Het rendement is al snel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is grofweg €830 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verschillende alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haaren (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Haaren isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Haaren. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€795
(€4850)
€1080
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€235
(€2550)
€355
(€3000)
Spouwmuur€215
(€1450)
€520
(€2775)
€910
(€3275)
HR++ glas€230
(€2700)
€265
(€3825)
€350
(€5125)
isolatie haaren 5076

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Haaren?

Waarom mijn woning in Haaren isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, dat betekent een winst van 245 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haaren

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Haaren een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.haaren.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haaren
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Haaren. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Haaren wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Haaren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Haaren. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen