Isolatie Gilze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gilze? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de buitengevel en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Gilze. We gaan aan de slag met onderwerpen als de spouw isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-gilze-5126

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Controle over de temperatuur
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5126
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de populairste toepassingen om jouw woning in Gilze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gilze is aantrekkelijk (rond de € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten variëren rond €1900 en het bespaart circa €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gilze kost je zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Hiermee bespaar je grofweg €900 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer interessante oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gilze (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige wereld? Woning Gilze isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gilze. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€755
(€4650)
€1090
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€200
(€1850)
€305
(€2750)
Spouwmuur€250
(€1325)
€500
(€2525)
€875
(€3125)
HR++ glas€205
(€1850)
€300
(€3900)
€395
(€4450)
isolatie gilze 5126

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Gilze?

Waarom mijn woning in Gilze isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gilze en Rijen

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Gilze extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gilzerijen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gilze en Rijen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Gilze. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Gilze wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gilze voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Gilze. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen