Isolatie Heijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heijen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Heijen. Je kunt denken aan onderwerpen als muren isoleren en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heijen-6598

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6598
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de interessantste stappen om een woning in Heijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heijen kan zeer goedkoop (ongeveer € 850 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €275 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen bedragen zo’n €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Heijen kost zo’n €5250. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. De besparing loopt op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Hiermee bespaar je om en nabij €870, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei populaire oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heijen (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een milieuvriendelijke toekomst? Woning Heijen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2125 m3. Dat komt neer op €925 op jaarbasis. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Heijen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3350)
€585
(€7450)
€1130
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€245
(€2350)
€325
(€3200)
Spouwmuur€180
(€1375)
€430
(€2075)
€800
(€3525)
HR++ glas€250
(€2375)
€300
(€3500)
€395
(€4700)
isolatie heijen 6598

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Heijen?

Waarom mijn woning in Heijen isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Budget Energie of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €205 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gennep

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Heijen een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gennep.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Gennep
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Heijen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Heijen wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Heijen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Heijen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen