Isolatie Milsbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Milsbeek? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de zolder en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je diverse informatie over isolatie Milsbeek. Je kunt denken aan items als isolatie van binnenmuren en EPS isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-milsbeek-6596

 • Besparen op energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6596
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de interessantste toepassingen om een woning in Milsbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Milsbeek is betaalbaar (ongeveer € 900 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1750 en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Milsbeek kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Daarmee bespaar je ong. €800 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Milsbeek (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Woning Milsbeek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Milsbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€705
(€6300)
€1110
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€275
(€2550)
€330
(€2900)
Spouwmuur€180
(€1750)
€630
(€2000)
€915
(€3375)
HR++ glas€225
(€2200)
€320
(€3625)
€380
(€5150)
isolatie milsbeek 6596

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Milsbeek?

Waarom mijn woning in Milsbeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote projecten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gennep

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Milsbeek een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gennep.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gennep
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Milsbeek. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Milsbeek wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Milsbeek voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Milsbeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen