Isolatie Ven-Zelderheide

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ven-Zelderheide? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Ven-Zelderheide. We gaan aan de slag met topics als isolatie van buitenmuren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ven-zelderheide-6599

 • Lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6599
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand zie je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Ven-Zelderheide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ven-Zelderheide kan erg voordelig (al vanaf € 960 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €225 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1825 en de besparing loopt op tot €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ven-Zelderheide kost +/- €5200. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1010. De potentiële besparing ligt op €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Hiermee bespaar je ongeveer €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we nog een aantal rendabele alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ven-Zelderheide (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Ven-Zelderheide isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ven-Zelderheide. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3900)
€595
(€6500)
€1030
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€225
(€2050)
€400
(€3100)
Spouwmuur€260
(€1000)
€580
(€2450)
€820
(€3550)
HR++ glas€225
(€1875)
€280
(€3975)
€365
(€5175)
isolatie ven-zelderheide 6599

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ven-Zelderheide?

Waarom mijn woning in Ven-Zelderheide isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en dat levert gemiddeld op €255 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Praxis, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gennep

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Ven-Zelderheide een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gennep.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gennep
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ven-Zelderheide. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ven-Zelderheide wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Middels een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ven-Zelderheide voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Ven-Zelderheide. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen