Isolatie Ottersum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ottersum? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals het dak isoleren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Ottersum. We bespreken zaken als naden en kieren dichten en thermische bruggen. Meteen besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ottersum-6595

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimale leefomgeving
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6595
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal je de interessantste onderdelen om een woning in Ottersum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ottersum is voordeling (gemiddeld zo’n € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1800 en de potentiële besparing ligt op €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ottersum kost gemiddeld €4950. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13300. Het rendement is ong. €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er nog enkele vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ottersum (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Ottersum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Ottersum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€625
(€5600)
€1190
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€285
(€2450)
€320
(€3600)
Spouwmuur€225
(€1750)
€460
(€2250)
€945
(€3450)
HR++ glas€205
(€2000)
€340
(€4050)
€375
(€5175)
isolatie ottersum 6595

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ottersum?

Waarom mijn woning in Ottersum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Praxis, Formido, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gennep

Met hulp van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ottersum extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gennep.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gennep
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ottersum. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ottersum wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ottersum voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ottersum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen