Isolatie Deest

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Deest? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals spouwmuren isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Deest. Denk aan thema’s als isolatie van de kruipruimte en glaswol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-deest-6653

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder tocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Deest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Deest is goedkoop (om en nabij de € 920 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €200, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Deest kost om en nabij de €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Daarmee bespaar je ong. €980 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we meerdere interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Deest (maart 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Deest isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Deest. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€815
(€5800)
€980
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€225
(€2350)
€335
(€2750)
Spouwmuur€255
(€1700)
€560
(€2650)
€905
(€3250)
HR++ glas€235
(€1875)
€285
(€3775)
€355
(€4800)
isolatie deest 6653

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Deest?

Waarom mijn woning in Deest isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €220 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Daardoor check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Druten

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Deest een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.druten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Druten
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Deest. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Deest wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Deest voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Deest. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen