Isolatie Puiflijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Puiflijk? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Puiflijk. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de binnengevel en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-puiflijk-6655

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Puiflijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Puiflijk is goedkoop (ongeveer € 930 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €225 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1975 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Puiflijk kost doorgaans €5600. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Je profiteert van om en nabij €960 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog meer mogelijke vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Puiflijk (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Woning Puiflijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per 12 maanden. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Puiflijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€885
(€5650)
€1110
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€225
(€1700)
€300
(€3300)
Spouwmuur€280
(€1300)
€510
(€2525)
€850
(€3000)
HR++ glas€220
(€2600)
€325
(€3775)
€415
(€4525)
isolatie puiflijk 6655

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Puiflijk?

Waarom mijn woning in Puiflijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650, dat betekent een winst van 270 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido, Karwei. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Druten

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Puiflijk een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.druten.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Druten
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Puiflijk. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Puiflijk wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Puiflijk voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Puiflijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen