Isolatie Afferden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Afferden? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als isolatie van de bodem en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Afferden. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tochtprofielen en energie besparen tips. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-afferden-6654

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Meer stilte in huis
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6654
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk je de populairste onderdelen om een woning in Afferden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Afferden is financieel toegankelijk (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1925 en het rendement ligt op zo’n €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Afferden kost ongeveer €5050. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11700. Hiermee bespaar je grofweg €950 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. Hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Afferden (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Afferden isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Afferden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3900)
€735
(€6050)
€980
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€195
(€2300)
€390
(€3150)
Spouwmuur€180
(€775)
€420
(€1900)
€850
(€3325)
HR++ glas€205
(€2275)
€290
(€3525)
€355
(€4825)
isolatie afferden 6654

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Afferden?

Waarom mijn woning in Afferden isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en dat levert gemiddeld op €335, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Druten

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Afferden een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.druten.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Druten
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Afferden. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Afferden wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Afferden voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Afferden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen