Isolatie Horssen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Horssen? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als isolatie van de spouwmuur en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Horssen. Bijvoorbeeld topics als tochtprofielen en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-horssen-6631

 • Lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6631
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Horssen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Horssen is voordeling (plusminus € 740 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1900 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Horssen kost plusminus €5550. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. De potentiële besparing ligt op €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. De winst is ong. €830 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we meerdere rendabele mogelijkheden. Hierna praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Horssen (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige maatschappij? Woning Horssen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat komt neer op €1125 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Horssen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€845
(€6250)
€1250
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€275
(€2050)
€370
(€3600)
Spouwmuur€390
(€1000)
€630
(€2775)
€885
(€3450)
HR++ glas€225
(€2775)
€265
(€3675)
€415
(€5225)
isolatie horssen 6631

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Horssen?

Waarom mijn woning in Horssen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en dat levert gemiddeld op €200 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Druten

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Horssen een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.druten.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Druten
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Horssen. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Horssen wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Horssen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Horssen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen