Isolatie Ulvenhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ulvenhout? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als HR++ glas en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder vind je belangrijke informatie over isolatie Ulvenhout. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van platte dak en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ulvenhout-4851

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4851
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Ulvenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ulvenhout is interessant (gemiddeld zo’n € 940 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1875 en de winst ligt rond de €205 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ulvenhout kost +/- €5650. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Daarmee bespaar je circa €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ulvenhout (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Woning Ulvenhout isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat is dus al gauw €900 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ulvenhout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€605
(€5050)
€1160
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€290
(€2150)
€355
(€3600)
Spouwmuur€285
(€1675)
€420
(€2575)
€915
(€3225)
HR++ glas€190
(€1825)
€265
(€4025)
€430
(€4600)
isolatie ulvenhout 4851

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ulvenhout?

Waarom mijn woning in Ulvenhout isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300 en geeft een besparing van €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder tref je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Breda

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Ulvenhout een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.breda.nl voor de status in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Breda
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ulvenhout. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ulvenhout wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Ulvenhout voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Ulvenhout. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen