Isolatie Prinsenbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Prinsenbeek? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. isolatie van muren of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Prinsenbeek. Je komt meer te weten over items als tochtstrips of tochtbanden en energiebespaarlening. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-prinsenbeek-4841

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder problemen met vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4841
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest toegepaste stappen om een woning in Prinsenbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Prinsenbeek is financieel toegankelijk (ongeveer € 970 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Prinsenbeek kost zo’n €5300. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12000. Hiermee bespaar je om en nabij €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er meerdere interessante alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Prinsenbeek (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en een duurzame maatschappij? Woning Prinsenbeek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Prinsenbeek. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€655
(€6550)
€1040
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€225
(€1600)
€315
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1725)
€700
(€2725)
€795
(€3325)
HR++ glas€250
(€2275)
€305
(€4300)
€415
(€4750)
isolatie prinsenbeek 4841

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Prinsenbeek?

Waarom mijn woning in Prinsenbeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Delta en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, dat betekent een winst van 200 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Breda

Mede door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Prinsenbeek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.breda.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Breda
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Prinsenbeek. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Prinsenbeek wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Prinsenbeek voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Prinsenbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen