Isolatie Teteringen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Teteringen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen als plat dak isoleren of radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Teteringen. We gaan aan de slag met items als warmtereflecterende folie en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-teteringen-4847

 • Lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4847
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref je de meest interessante methodes om een woning in Teteringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Teteringen is betaalbaar (al vanaf € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en de potentiële besparing ligt op €215 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Teteringen kost gemiddeld €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13200. Dit levert op ong. €760, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Teteringen (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een energiebewuste maatschappij? Woning Teteringen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Teteringen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€615
(€4850)
€1250
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€220
(€1950)
€395
(€3000)
Spouwmuur€200
(€1325)
€720
(€1900)
€905
(€3375)
HR++ glas€235
(€2650)
€265
(€3500)
€375
(€4850)
isolatie teteringen 4847

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Teteringen?

Waarom mijn woning in Teteringen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Formido, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Breda

Mede door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de offerte kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Teteringen een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.breda.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Breda
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Teteringen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Teteringen wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Teteringen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Teteringen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen