Isolatie Bavel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bavel? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als bijv. bodemisolatie of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Bavel. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de schuur isoleren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bavel-4854

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4854
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Bavel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bavel is aantrekkelijk (rond de € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bavel kost doorgaans €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De potentiële besparing ligt op €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Je profiteert van om en nabij €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bavel (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Woning Bavel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 op jaarbasis. Op deze website check je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bavel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€645
(€6250)
€950
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€200
(€1650)
€320
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1000)
€540
(€2475)
€945
(€3525)
HR++ glas€195
(€2250)
€310
(€3875)
€430
(€4875)
isolatie bavel 4854

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bavel?

Waarom mijn woning in Bavel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €295, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Breda

Met hulp van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Bavel extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.breda.nl voor opties in februari 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Breda
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bavel. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Bavel wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Bavel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Bavel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen