Isolatie Overveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Overveen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Overveen. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolerende deuren en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-overveen-2015

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed voor het klimaat
 • Minder ongedierte
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de meest populaire stappen om een woning in Overveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Overveen kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Overveen kost +/- €5350. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. Het rendement is circa €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog meer rendabele werkzaamheden. Hierna benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Overveen (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Overveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Overveen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€735
(€5000)
€930
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€255
(€2300)
€395
(€3150)
Spouwmuur€275
(€1275)
€630
(€2725)
€780
(€3150)
HR++ glas€240
(€2225)
€295
(€3400)
€450
(€4550)
isolatie overveen 2015

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Overveen?

Waarom mijn woning in Overveen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €230, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bloemendaal

Via een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 20% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Overveen een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bloemendaal.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bloemendaal
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Overveen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Overveen wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Overveen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Overveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen