Isolatie Aerdenhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aerdenhout? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals muren isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Aerdenhout. Denk aan topics als isolatie van de spouw en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-aerdenhout-2111

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2111
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de interessantste methodes om een woning in Aerdenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Aerdenhout kan zeer goedkoop (rond de € 750 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven bedragen zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Aerdenhout kost om en nabij de €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Het voordeel is om en nabij €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we verschillende vaak toegepaste vormen. Hierna behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Aerdenhout (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Aerdenhout isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Aerdenhout. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3050)
€665
(€5900)
€1100
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€185
(€1700)
€335
(€3550)
Spouwmuur€295
(€1125)
€650
(€2300)
€855
(€3550)
HR++ glas€230
(€2950)
€275
(€3700)
€350
(€4475)
isolatie aerdenhout 2111

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Aerdenhout?

Waarom mijn woning in Aerdenhout isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425 en geeft een besparing van €335 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bloemendaal

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Aerdenhout een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bloemendaal.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Bloemendaal
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Aerdenhout. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Aerdenhout wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Aerdenhout voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Aerdenhout. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen