Isolatie Bennebroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bennebroek? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Bennebroek. Je kunt denken aan thema’s als buisisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bennebroek-2121

 • Minder energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2121
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele acties om jouw woning in Bennebroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bennebroek kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 810 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1725 en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, icynene, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bennebroek kost je zo’n €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €960. De potentiële besparing ligt op €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je pakweg €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bennebroek (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Bennebroek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Bennebroek. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€715
(€4850)
€930
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€285
(€2100)
€395
(€3450)
Spouwmuur€230
(€1100)
€560
(€2250)
€865
(€3275)
HR++ glas€225
(€1850)
€335
(€3300)
€385
(€4725)
isolatie bennebroek 2121

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Bennebroek?

Waarom mijn woning in Bennebroek isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bloemendaal

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Bennebroek een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bloemendaal.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bloemendaal
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bennebroek. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Bennebroek wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Bennebroek voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Bennebroek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen