Isolatie Vogelenzang

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vogelenzang? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals buitenmuren isoleren en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Vogelenzang. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en energie besparen tips. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-vogelenzang-2114

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een duurzame oplossing
 • Interessante energiebespaarlening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2114
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest interessante manieren om je woning in Vogelenzang te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vogelenzang is goedkoop (al vanaf +/- € 740 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €185, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Vogelenzang kost +/- €5150. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Hiermee bespaar je ong. €890 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Vogelenzang (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Vogelenzang isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. Dat is dus al gauw €1375 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vogelenzang. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€835
(€6900)
€1000
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€230
(€1800)
€345
(€2750)
Spouwmuur€290
(€1325)
€730
(€2075)
€950
(€3050)
HR++ glas€195
(€2575)
€260
(€3275)
€370
(€5150)
isolatie vogelenzang 2114

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Vogelenzang?

Waarom mijn woning in Vogelenzang isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en geeft een besparing van €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna tref je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bloemendaal

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Vogelenzang een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bloemendaal.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bloemendaal
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Vogelenzang. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vogelenzang wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vogelenzang voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Vogelenzang. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen