Isolatie Casteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Casteren? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de gevel en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Casteren. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-casteren-5529

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5529
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref je de meest interessante methodes om een woning in Casteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Casteren kan erg voordelig (vanaf zo’n € 870 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1875 en de besparing loopt op tot €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Casteren kost plusminus €4500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De potentiële besparing ligt op €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het rendement is zo’n €930, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. Hierna benoemen we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Casteren (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Casteren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De besparing komt neer op €1025 p/jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Casteren. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€585
(€5700)
€1120
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€275
(€1550)
€325
(€2850)
Spouwmuur€235
(€1025)
€660
(€2375)
€930
(€3175)
HR++ glas€205
(€2300)
€300
(€3700)
€410
(€4975)
isolatie casteren 5529

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Casteren?

Waarom mijn woning in Casteren isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en besparen tot €290 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bladel

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Casteren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bladel.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bladel
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Casteren. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Casteren wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Casteren voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Casteren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen