Isolatie Hapert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hapert? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Hapert. Dit gaan om bijvoorbeeld items als binnenmuren isoleren en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hapert-5527

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig geluid in de woning
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5527
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check jij de interessantste stappen om je woning in Hapert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hapert is betaalbaar (vanaf plusminus € 810 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hapert kost ongeveer €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het rendement is pakweg €900 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we verschillende populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hapert (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Hapert isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hapert. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€875
(€5400)
€1220
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€250
(€2600)
€340
(€2750)
Spouwmuur€180
(€1225)
€440
(€2325)
€785
(€3525)
HR++ glas€235
(€1950)
€330
(€3150)
€445
(€4750)
isolatie hapert 5527

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hapert?

Waarom mijn woning in Hapert isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en besparen tot €215, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bladel

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Hapert een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bladel.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Bladel
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hapert. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Hapert wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hapert voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Hapert. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen