Isolatie Hoogeloon

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoogeloon? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. vloerisolatie of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Hoogeloon. We bespreken items als isolatie van de buitengevel en condensvorming. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hoogeloon-5528

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5528
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check jij de meest interessante acties om je woning in Hoogeloon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoogeloon is goedkoop (ongeveer € 950 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €225 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoogeloon kost je zo’n €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Dit levert op pakweg €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hoogeloon (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een groenere wereld? Woning Hoogeloon isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogeloon. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€835
(€4700)
€980
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€200
(€2000)
€325
(€2950)
Spouwmuur€305
(€875)
€570
(€2650)
€810
(€3300)
HR++ glas€195
(€2575)
€295
(€3825)
€435
(€4625)
isolatie hoogeloon 5528

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Hoogeloon?

Waarom mijn woning in Hoogeloon isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat levert gemiddeld op €330 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bladel

Via subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Hoogeloon een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bladel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bladel
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hoogeloon. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Hoogeloon wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hoogeloon voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Hoogeloon. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen