Isolatie Netersel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Netersel? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Netersel. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie binnenkant gevel en R-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-netersel-5534

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5534
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste acties om jullie woning in Netersel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Netersel is goedkoop (al vanaf € 880 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Netersel kost doorgaans €5650. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. De potentiële besparing ligt op €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog een aantal vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Netersel (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Netersel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Netersel. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€625
(€5350)
€1000
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€175
(€2500)
€375
(€3400)
Spouwmuur€320
(€1000)
€540
(€2100)
€835
(€3025)
HR++ glas€215
(€2175)
€290
(€3800)
€385
(€5250)
isolatie netersel 5534

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Netersel?

Waarom mijn woning in Netersel isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Greenchoice of Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en besparen tot €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder tref je meer info over het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bladel

Via een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Netersel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bladel.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bladel
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Netersel. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Netersel wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Netersel voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Netersel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen