Isolatie Westbeemster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Westbeemster? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de bodem of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over isolatie Westbeemster. We staan stil bij zaken als de garage isoleren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-westbeemster-1464

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor klein en groot budget
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1464
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de populairste toepassingen om jullie woning in Westbeemster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Westbeemster is financieel toegankelijk (al vanaf € 790 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1700 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Westbeemster kost je zo’n €5750. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Daarmee bespaar je plusminus €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we meerdere populaire alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westbeemster (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Westbeemster isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Westbeemster. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€695
(€7350)
€1100
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€180
(€2150)
€350
(€3000)
Spouwmuur€260
(€1425)
€550
(€2475)
€930
(€3125)
HR++ glas€250
(€2575)
€285
(€3525)
€380
(€4650)
isolatie westbeemster 1464

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Westbeemster?

Waarom mijn woning in Westbeemster isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en besparen tot €205 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beemster

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Westbeemster een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.beemster.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beemster
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Westbeemster. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Westbeemster wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Westbeemster voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Westbeemster. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen