Isolatie Middenbeemster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Middenbeemster? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals spouwmuren isoleren en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Middenbeemster. Je komt meer te weten over onderwerpen als het dak isoleren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-middenbeemster-1462

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook akoestische isolatie
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1462
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Middenbeemster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Middenbeemster kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 870 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en je bespaart al snel €205 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Middenbeemster kost ongeveer €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Hiermee bespaar je grofweg €870 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we meerdere interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Middenbeemster (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een energiebewuste toekomst? Woning Middenbeemster isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Hieronder check je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Middenbeemster. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3600)
€855
(€5050)
€940
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€245
(€2000)
€355
(€3450)
Spouwmuur€370
(€900)
€520
(€2075)
€780
(€3175)
HR++ glas€190
(€2275)
€275
(€3900)
€365
(€4950)
isolatie middenbeemster 1462

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Middenbeemster?

Waarom mijn woning in Middenbeemster isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925, dat betekent een winst van 345 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Gamma, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Beemster

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Middenbeemster een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.beemster.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beemster
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Middenbeemster. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Middenbeemster wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Middenbeemster voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Middenbeemster. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen