Isolatie Zuidoostbeemster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zuidoostbeemster? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van muren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Zuidoostbeemster. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zuidoostbeemster-1461

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1461
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna check je de meest populaire methodes om je woning in Zuidoostbeemster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidoostbeemster kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 990 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zuidoostbeemster kost +/- €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11600. Dit levert op om en nabij €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er diverse vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Zuidoostbeemster (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een bewuste samenleving? Woning Zuidoostbeemster isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 p/jaar. Op deze website tref je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zuidoostbeemster. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4100)
€575
(€6850)
€1120
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€275
(€1950)
€370
(€3400)
Spouwmuur€350
(€1575)
€560
(€2100)
€800
(€3300)
HR++ glas€220
(€2925)
€260
(€3925)
€390
(€5275)
isolatie zuidoostbeemster 1461

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Zuidoostbeemster?

Waarom mijn woning in Zuidoostbeemster isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beemster

Door subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Zuidoostbeemster een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.beemster.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beemster
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zuidoostbeemster. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Zuidoostbeemster wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zuidoostbeemster voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Zuidoostbeemster. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen