Isolatie Noordbeemster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Noordbeemster? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen zoals je spouwmuur isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over isolatie Noordbeemster. We staan stil bij topics als dakisolatie en U-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-noordbeemster-1463

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Noordbeemster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Noordbeemster kan erg voordelig (vanaf € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Noordbeemster kost je zo’n €5750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het rendement is plusminus €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene populaire alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Noordbeemster (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een duurzame toekomst? Woning Noordbeemster isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Noordbeemster. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3050)
€715
(€7150)
€1030
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€215
(€2250)
€360
(€3100)
Spouwmuur€310
(€1675)
€490
(€2725)
€925
(€3350)
HR++ glas€205
(€2275)
€305
(€3125)
€390
(€5250)
isolatie noordbeemster 1463

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Noordbeemster?

Waarom mijn woning in Noordbeemster isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beemster

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25% van de kosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Noordbeemster een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.beemster.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beemster
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Noordbeemster. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Noordbeemster wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noordbeemster voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Noordbeemster. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen