Isolatie Nieuwerkerk aan den IJssel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuwerkerk aan den IJssel? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de gevel of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Nieuwerkerk aan den IJssel. We gaan aan de slag met onderwerpen als het dak isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nieuwerkerk-aan-den-ijssel-2910

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder last van vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Snel te plaatsen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2910
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Nieuwerkerk aan den IJssel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwerkerk aan den IJssel is financieel toegankelijk (ongeveer € 950 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1775 en de winst ligt rond de €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwerkerk aan den IJssel kost ongeveer €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het rendement is grofweg €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwerkerk aan den IJssel (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Nieuwerkerk aan den IJssel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 op jaarbasis. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4150)
€735
(€4650)
€1150
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€215
(€1800)
€335
(€3250)
Spouwmuur€335
(€1100)
€560
(€2775)
€795
(€3050)
HR++ glas€205
(€2300)
€320
(€4275)
€440
(€4500)
isolatie nieuwerkerk-aan-den-ijssel 2910

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Waarom mijn woning in Nieuwerkerk aan den IJssel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, dat betekent een winst van 255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina check je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidplas

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Nieuwerkerk aan den IJssel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidplas.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zuidplas
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nieuwerkerk aan den IJssel wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuwerkerk aan den IJssel voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen