Isolatie Zevenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zevenhuizen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals de garage isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Zevenhuizen. Je leest uitvoerig over zaken als warmtereflecterende folie en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zevenhuizen-2761

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Voor klein en groot budget
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna check jij de meest populaire stappen om jullie woning in Zevenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zevenhuizen is voordeling (vanaf ongeveer € 970 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1950 en het bespaart circa €245 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zevenhuizen kost je zo’n €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Daarmee bespaar je pakweg €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er verscheidene rendabele werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Zevenhuizen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere samenleving? Woning Zevenhuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zevenhuizen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€795
(€5000)
€1010
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€275
(€2550)
€360
(€3500)
Spouwmuur€235
(€1475)
€570
(€1975)
€940
(€3650)
HR++ glas€220
(€2100)
€285
(€4275)
€385
(€5100)
isolatie zevenhuizen 2761

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Zevenhuizen?

Waarom mijn woning in Zevenhuizen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Delta of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, dat betekent een winst van 310 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zuidplas

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Zevenhuizen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zuidplas.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zuidplas
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Zevenhuizen. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Zevenhuizen wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zevenhuizen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Zevenhuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen