Isolatie Kamerik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kamerik? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de zolder en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je diverse informatie over isolatie Kamerik. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de gevel en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kamerik-3471

 • Uitstekend rendement
 • Minder tocht in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3471
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop lees jij de meest populaire stappen om jullie woning in Kamerik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kamerik is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 890 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1950 en de besparing loopt op tot €275 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kamerik kost plusminus €5300. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Je profiteert van plusminus €920, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kamerik (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Kamerik isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat is dus al gauw €1275 per 12 maanden. Op deze website komen we met de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Kamerik. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€615
(€5400)
€1100
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€170
(€2150)
€335
(€3250)
Spouwmuur€390
(€1525)
€500
(€2075)
€845
(€3475)
HR++ glas€225
(€2350)
€300
(€3900)
€430
(€4875)
isolatie kamerik 3471

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Kamerik?

Waarom mijn woning in Kamerik isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Woerden

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Kamerik een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.woerden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woerden
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kamerik. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Kamerik wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Kamerik voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Kamerik. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen