Isolatie Zegveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zegveld? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Zegveld. We bespreken thema’s als isolatie van de binnengevel en steenwol. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zegveld-3474

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Een duurzame oplossing
 • Stiller in de woning
 • Hogere woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3474
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek jij de populairste methodes om een woning in Zegveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zegveld is financieel toegankelijk (rond de € 930 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zegveld kost gemiddeld €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. De potentiële besparing ligt op €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het voordeel is pakweg €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Zegveld (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Zegveld isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zegveld. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€825
(€6650)
€980
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€225
(€2000)
€320
(€2750)
Spouwmuur€230
(€1650)
€750
(€1925)
€820
(€3675)
HR++ glas€250
(€1875)
€260
(€3850)
€420
(€5375)
isolatie zegveld 3474

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Zegveld?

Waarom mijn woning in Zegveld isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woerden

Door te profiteren van een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Zegveld een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.woerden.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woerden
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zegveld. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Zegveld wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zegveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Zegveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen