Isolatie Harmelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Harmelen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Harmelen. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als binnenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-harmelen-3481

 • Lagere energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Speciale groene leningen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3481
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek je de interessantste manieren om jouw woning in Harmelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Harmelen kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 850 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1900 en het resultaat is zo’n €235 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Harmelen kost je zo’n €5750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van plusminus €980, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Harmelen (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Harmelen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Harmelen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€585
(€4600)
€1130
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€225
(€2450)
€390
(€2900)
Spouwmuur€330
(€875)
€620
(€2775)
€850
(€3325)
HR++ glas€195
(€2100)
€295
(€3800)
€360
(€4650)
isolatie harmelen 3481

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Harmelen?

Waarom mijn woning in Harmelen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco en NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €285 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Formido, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woerden

Via subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Harmelen een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.woerden.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woerden
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Harmelen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Harmelen wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Harmelen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Harmelen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen