Isolatie Rockanje

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rockanje? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals vliering isoleren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Rockanje. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als dakkapel isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rockanje-3235

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3235
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk jij de meest interessante methodes om een woning in Rockanje te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rockanje is voordeling (al vanaf € 950 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De prijzen zijn gemiddeld €1975 en de besparing loopt op tot €235 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rockanje kost doorgaans €5400. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €980. De besparing loopt op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. De winst is circa €860 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Rockanje (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning Rockanje isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Rockanje. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€875
(€6550)
€1060
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€220
(€2050)
€310
(€3500)
Spouwmuur€400
(€1275)
€660
(€2750)
€925
(€3050)
HR++ glas€190
(€2575)
€260
(€3050)
€365
(€5325)
isolatie rockanje 3235

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Rockanje?

Waarom mijn woning in Rockanje isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €300 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westvoorne

Dankzij (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Rockanje een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westvoorne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westvoorne
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Rockanje. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Rockanje wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rockanje voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Rockanje. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen