Isolatie Tinte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tinte? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals isolatie van de gevel en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Tinte. We bespreken zaken als binnenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-tinte-3234

 • Lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder last van ongedierte
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest toegepaste acties om een woning in Tinte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tinte is aantrekkelijk (ongeveer € 810 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Tinte kost zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Je profiteert van zo’n €910, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Tinte (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning Tinte isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 op jaarbasis. Onderstaand check je de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tinte. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€885
(€7150)
€1080
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€270
(€2200)
€310
(€3200)
Spouwmuur€285
(€800)
€730
(€2375)
€870
(€3475)
HR++ glas€225
(€2275)
€340
(€3475)
€390
(€4850)
isolatie tinte 3234

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Tinte?

Waarom mijn woning in Tinte isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en geeft een besparing van €320 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westvoorne

Via subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Tinte een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westvoorne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westvoorne
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Tinte. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Tinte wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Tinte voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Tinte. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen