Isolatie Oostvoorne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oostvoorne? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals isolatie van de garage en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Oostvoorne. Je komt meer te weten over vraagstukken over warmtereflecterende folie en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oostvoorne-3233

 • Besparen op energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele toepassingen om je woning in Oostvoorne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oostvoorne is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 810 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oostvoorne kost ongeveer €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op plusminus €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse alternatieve alternatieven. Hierna beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oostvoorne (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Oostvoorne isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. Dat is dus al gauw €1375 p/jaar. Onderstaand tref je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oostvoorne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€635
(€4550)
€1170
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€250
(€1750)
€375
(€3550)
Spouwmuur€240
(€1700)
€730
(€2150)
€795
(€3250)
HR++ glas€245
(€2675)
€295
(€4275)
€425
(€4425)
isolatie oostvoorne 3233

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oostvoorne?

Waarom mijn woning in Oostvoorne isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375, dat betekent een winst van 205 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westvoorne

Door gebruik te maken van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Oostvoorne extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westvoorne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westvoorne
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Oostvoorne. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Oostvoorne wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Oostvoorne voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oostvoorne. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen