Isolatie Schin op Geul

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Schin op Geul? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Schin op Geul. Denk aan items als naden en kieren dichten en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-schin-op-geul-6305

 • Veel geld besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Minder ongedierte
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Schin op Geul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Schin op Geul is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 830 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €255 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Schin op Geul kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Hiermee bespaar je om en nabij €870 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene populaire opties. Hieronder beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Schin op Geul (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een bewuste toekomst? Woning Schin op Geul isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Schin op Geul. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€825
(€6350)
€1180
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€260
(€1950)
€400
(€3100)
Spouwmuur€365
(€1400)
€540
(€2325)
€860
(€3575)
HR++ glas€230
(€2100)
€265
(€3100)
€430
(€5075)
isolatie schin-op-geul 6305

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Schin op Geul?

Waarom mijn woning in Schin op Geul isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €225 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Valkenburg aan de Geul

Door te profiteren van subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de factuur mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Schin op Geul een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.valkenburg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Valkenburg aan de Geul
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Schin op Geul. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Schin op Geul wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Schin op Geul voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Schin op Geul. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen