Isolatie Berg en Terblijt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Berg en Terblijt? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Berg en Terblijt. We bespreken thema’s als isolatie van de schuur en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-berg-en-terblijt-6325

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een hoger energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6325
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Berg en Terblijt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Berg en Terblijt is goed te betalen (vanaf ongeveer € 790 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €200 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Berg en Terblijt kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1080. De besparing loopt op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12900. Het rendement is pakweg €910 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende alternatieve opties. Hieronder vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Berg en Terblijt (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Berg en Terblijt isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 (jaarlijks). Op deze pagina check je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Berg en Terblijt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€885
(€6200)
€1050
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€270
(€2400)
€325
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1575)
€630
(€2450)
€820
(€3550)
HR++ glas€195
(€2775)
€310
(€4050)
€395
(€4650)
isolatie berg-en-terblijt 6325

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in Berg en Terblijt?

Waarom mijn woning in Berg en Terblijt isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en besparen tot €300 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Formido, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Valkenburg aan de Geul

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Berg en Terblijt een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.valkenburg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Valkenburg aan de Geul
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Berg en Terblijt. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Berg en Terblijt wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Berg en Terblijt voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Berg en Terblijt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen