Isolatie Walem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Walem? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als bijv. de spouw isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Walem. We zoomen in op vraagstukken over je spouwmuur isoleren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-walem-6342

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Walem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Walem kan zeer goedkoop (al vanaf € 770 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Walem kost zo’n €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Dit levert op grofweg €820 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we meerdere rendabele oplossingen. Hierna benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Walem (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Walem isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat komt neer op €1275 (jaarlijks). Hierna vind je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Walem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€615
(€6350)
€1000
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€255
(€2350)
€310
(€2950)
Spouwmuur€350
(€1400)
€710
(€2550)
€895
(€3675)
HR++ glas€245
(€1850)
€265
(€4175)
€410
(€5325)
isolatie walem 6342

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Walem?

Waarom mijn woning in Walem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Multimate, Praxis, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Valkenburg aan de Geul

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Walem een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.valkenburg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Valkenburg aan de Geul
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Walem. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Walem wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Walem voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Walem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen