Isolatie De Meern

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Meern? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie De Meern. We zoomen in op topics als tochtbanden en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-de-meern-3453

 • Interessante terugverdientijd
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Voor elk budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3453
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in De Meern te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Meern is betaalbaar (vanaf ongeveer € 850 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in De Meern kost gemiddeld €5100. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het rendement is zo’n €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei rendabele vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in De Meern (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning De Meern isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in De Meern. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€885
(€6850)
€1050
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€260
(€1800)
€315
(€3000)
Spouwmuur€305
(€850)
€560
(€1900)
€920
(€3225)
HR++ glas€195
(€1975)
€285
(€3725)
€415
(€5100)
isolatie de-meern 3453

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in De Meern?

Waarom mijn woning in De Meern isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725, dat betekent een winst van 285, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Multimate, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrecht

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in De Meern een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.utrecht.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrecht
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Meern. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan De Meern wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in De Meern voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in De Meern. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen