Isolatie Vleuten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vleuten? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je handige informatie over isolatie Vleuten. Bijvoorbeeld onderwerpen als vloerisolatie en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vleuten-3451

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3451
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf vind je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Vleuten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vleuten is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 980 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en het resultaat is zo’n €190 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vleuten kost +/- €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Hiermee bespaar je pakweg €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er diverse rendabele uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vleuten (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Woning Vleuten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Vleuten. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€695
(€4600)
€1220
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€265
(€2050)
€350
(€3550)
Spouwmuur€340
(€1325)
€750
(€2800)
€810
(€3125)
HR++ glas€215
(€2025)
€300
(€3325)
€400
(€5400)
isolatie vleuten 3451

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Vleuten?

Waarom mijn woning in Vleuten isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrecht

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Vleuten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.utrecht.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Utrecht
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Vleuten. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vleuten wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Vleuten voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Vleuten. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen