Isolatie Haarzuilens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haarzuilens? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als de kruipruimte isoleren en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je uiteenlopende informatie over isolatie Haarzuilens. We gaan aan de slag met thema’s als spouwmuurisolatie en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-haarzuilens-3455

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3455
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Haarzuilens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haarzuilens kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 930 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en de besparing loopt op tot €205 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, icynene, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Haarzuilens kost plusminus €5850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het rendement is om en nabij €840 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haarzuilens (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Haarzuilens isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Haarzuilens. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€755
(€6850)
€1020
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€170
(€2550)
€350
(€3400)
Spouwmuur€240
(€825)
€680
(€2025)
€845
(€3525)
HR++ glas€245
(€2225)
€295
(€3025)
€440
(€4950)
isolatie haarzuilens 3455

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Haarzuilens?

Waarom mijn woning in Haarzuilens isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand check je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrecht

Met hulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Haarzuilens extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.utrecht.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrecht
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Haarzuilens. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Haarzuilens wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Haarzuilens voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Haarzuilens. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen