Isolatie Punthorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Punthorst? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen als spouwmuren isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Punthorst. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over verwarmingsbuizen isoleren en spouwanker. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-punthorst-7715

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7715
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check je de interessantste stappen om jullie woning in Punthorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Punthorst is aantrekkelijk (rond de € 740 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1900 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Punthorst kost ongeveer €5400. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12100. Het voordeel is plusminus €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Punthorst (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Punthorst isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Punthorst. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€825
(€7350)
€1220
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€260
(€2550)
€350
(€2700)
Spouwmuur€215
(€1625)
€420
(€2475)
€895
(€3400)
HR++ glas€230
(€2275)
€315
(€3100)
€430
(€4825)
isolatie punthorst 7715

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Punthorst?

Waarom mijn woning in Punthorst isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en besparen tot €240 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Staphorst

Mede door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Punthorst extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.staphorst.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Staphorst
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Punthorst. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Punthorst wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Punthorst voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Punthorst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen