Isolatie Rouveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rouveen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als bijv. isolatie van platte dak en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Rouveen. Je kunt denken aan thema’s als schuimstrips en energiebespaarlening. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-rouveen-7954

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Geluidswerende werking
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7954
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de meest populaire methodes om een woning in Rouveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rouveen is voordeling (al vanaf € 860 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €240, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rouveen kost +/- €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Het voordeel is plusminus €980 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verscheidene populaire opties. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rouveen (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Rouveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Rouveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€825
(€5450)
€1030
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€180
(€1550)
€390
(€3050)
Spouwmuur€175
(€1300)
€570
(€2675)
€780
(€3100)
HR++ glas€200
(€2050)
€325
(€4175)
€380
(€4925)
isolatie rouveen 7954

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Rouveen?

Waarom mijn woning in Rouveen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300, dat betekent een winst van 345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina check je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Staphorst

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Rouveen een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.staphorst.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Staphorst
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Rouveen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rouveen wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Rouveen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Rouveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen