Isolatie IJhorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in IJhorst? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie buitenkant gevel of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie IJhorst. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ijhorst-7955

 • Minder energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7955
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest toegepaste manieren om jouw woning in IJhorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in IJhorst is voordeling (plusminus € 790 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in IJhorst kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13000. Je profiteert van circa €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we nog meer rendabele vormen. Hieronder vermelden we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in IJhorst (maart 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning IJhorst isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in IJhorst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4300)
€745
(€5800)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€240
(€2050)
€315
(€3400)
Spouwmuur€310
(€1100)
€630
(€2500)
€835
(€3175)
HR++ glas€220
(€2450)
€300
(€3800)
€395
(€5125)
isolatie ijhorst 7955

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in IJhorst?

Waarom mijn woning in IJhorst isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en besparen tot €325 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Staphorst

Door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n een kwart van de factuur mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in IJhorst een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.staphorst.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Staphorst
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in IJhorst. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan IJhorst wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in IJhorst voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in IJhorst. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen